Obiective


CONTEXTUL PROIECTULUI:

Proiectul se incadreaza in prioritatile Strategiei Lisabona revizuite (http://europa.eu.int/growthandjobs/) de transformare a Uniunii intr-un spatiu mai atractiv pentru investitii si munca, prin promovarea cunoasterii si inovarii si crearea de locuri de munca mai numeroase si mai bune. Prin liniile sale directoare (anexa 5), intre recomandarile la nivel microeconomic, strategia prevede PROMOVAREA CULTURII ANTREPRENORIALE SI CREAREA UNUI MEDIU DE SPRIJIN PENTRU IMM-URI. Nivelul educatiei antreprenoriale in Romania este relativ scazut; legatura dintre cercetare, cunostinte, educatie si punerea in aplicare a cunostintelor (in industrie) este foarte slaba, se precizeaza in studiul privind educatia antreprenoriala in Romania, realizat de Grupul de Economie Aplicata. Potrivit studiului, un curs de antreprenoriat este eficient daca cel putin 1% dintre ideile de afaceri ale cursantilor se transforma in bussinesuri de succes. Prin activitatile sale inovatoare, proiectul de fata isi propune sa ridice acest indicator la 2%.
In ultimii ani, Romania este nevoita sa isi propuna sa dezvolte o noua generatie de antreprenori cu abilitati caracteristice precum responsabilitate, spontaneitate, adaptabilitate, clarviziune, initiativa si spirit managerial, abilitati ce vor permite acestora sa desfasoare activitati de succes pe piata concurentiala mondiala.


OBIECTIV GENERAL:

Dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale pentru 1200 manageri de micro-intreprinderi si IMM-uri  prin programe de formare si servicii inovatoare de consiliere in vederea dezvoltarii de practici antreprenoriale noi de-a lungul a trei ani, in cinci regiuni de dezvoltare din Romania.
Prin pregatirea personalului de conducere de la toate nivelurile, proiectul de fata contribuie la realizarea obiectivului Domeniului major de interventie 3.1 al POSDRU: de a face din antreprenoriat o optiune de cariera pentru fiecare, prin furnizarea programelor de formare profesionala care sa dezvolte competente manageriale si antreprenoriale. Proiectul se incadreaza in Operatiunea orientativa: Implementarea de programe si servicii inovatoare pentru incurajarea antreprenoriatului si dezvoltarea culturii antreprenoriale si in Formarea abilitatilor manageriale, in special pentru micro-intreprinderi si IMM-uri;

 

OBIECTIVE SPECIFICE:

1) Dezvoltarea competentelor manageriale ale membrilor grupului tinta pentru dezvoltarea unei cariere  antreprenoriale la managerii din grupul tinta prin furnizarea programului de formare profesionala specifica de-a lungul a trei ani.
Prin acest obiectiv proiectul se incadreaza in operatiunea orientativa Formarea abilitatilor manageriale, in special pentru micro-intreprinderi si IMM-uri.
2) Formarea abilitatilor necesare de utilizare a strategiilor de succes de crestere a competitivitatii in afaceri, a strategiilor de management si marketing a celor 1200 membrii ai grupului tinta prin activitati de consiliere si coaching, pentru generarea de alternative antreprenoriale adecvate noilor domenii de ocupare de pe piata.
Prin acest obiectiv proiectul se incadreaza in operatiunea orientativa Incurajarea antreprenoriatului prin servicii de sprijin pentru initierea unei afaceri.
3) Constientizarea membrilor grupului tinta privind oportunitatile existente in mediul de afaceri, elaborarea unui plan de afaceri, legislatia relevanta, strategii de dezvoltare durabila pentru demararea noi afaceri.

Proiectul prezent isi propune realizarea urmatoarelor elemente de valoare adaugata:

  •    Corelarea continuturilor programului de formare antreprenoriala cu nevoile pietei muncii pentru un numar de 1200 participanti la cursuri;
  •   Transmiterea know-how-ului necesar membrilor grupurilor tinta pentru inceperea si dezvoltarea unor activitati antreprenoriale in domenii noi de ocupare (mediu, turism, societate informationala, servicii personale etc.), generatoare de   noi locuri  de munca.
  •   Deprinderea abilitatilor si dezvoltarea competentelor necesare pentru gestionarea sau reorganizarea unei afaceri in conditiile de risc si de criza economica.
  •   Cresterea numarului de ore de pregatire antreprenoriala pentru manageri de IMM-uri;
  •   Initierea sistemului informatic de tipul platformei colaborative online in sprijinul formarii antreprenoriale la manageri din IMM-uri.

 


 

Vizitatori: 67143
MASS MEDIA

Acest kit vi-l dedicam dvs, jurnalistilor si celorlalti reprezentanti mass media, parteneriii nostri in comunicarea cu publicul larg.


DOCUMENTE

In aceasta sectiune veti gasi documentele necesare inscrierii la cursuri.